FMF

CSC Dinamo, la 25 de ani!

News Details
Text

Federaţia Moldovenească de Fotbal aduce sincere felicitări Clubului Sportiv Central Dinamo Chişinău cu ocazia aniversării a 25 de ani de la fondare.

CSC Dinamo își are originile în anii ’40 ai secolului trecut, fiind unul dintre cele mai vechi cluburi de la noi din țară. Are în palmares 7 titluri de campioană a Moldovei (1945, 1946, 1947, 1948, 1953, 1974, 1975) și 6 trofee ale Cupei Moldovei (1945, 1946, 1947, 1953, 1974, 1975). Printre cei care au scris istoria clubului Dinamo se numără mai mulți fotbaliști și antrenori cunoscuți Gheorghe Mocan, Serghei Cornilov, Ivan Hovjun, Boris Țîbin, Valeri Volostnîh, Gheorghe Sajin, Vladimir Peanicovschii, Anton Ababii, Anatol Borș, Serghei Dubrovin, Vladimir Karev, Vladimir Gosperschi, Veaceslav Catcov, Veaceslav Maxim, Igor Oprea ș.a. 

În anii 1992-1993, Dinamo a participat în Divizia Națională a campionatului Moldovei. Tot în acea perioadă formația chișinăuiană a jucat în finala Cupei Moldovei.

Federaţia Moldovenească de Fotbal salută revenirea CSC Dinamo în familia fotbalistică. În ultimul an, clubul din capitala țării a format mai multe grupe de pregătire a copiilor și juniorilor.
 

În 2016, în scopul intensificării relațiilor de prietenie dintre comunitatea fotbalistică și structurile de forță, Ministerul Afacerilor Interne și Federaţia Moldovenească de Fotbal au semnat un acord de colaborare. Unul din punctele cheie ale acestui parteneriat prevede renovarea infrastructurii stadionului Dinamo. Omologarea acestuia conform standardelor UEFA și FIFA va permite ca orașul Chișinău să aibă două arene fotbalistice care vor putea găzdui meciuri internaționale.

Image
Text

Cu prilejul frumoasei aniversări de 25 de ani de la fondare, Federaţia Moldovenească de Fotbal urează mult succes CSC Dinamo în activitatea susţinută pentru afirmarea fotbalului moldovenesc.